Baggrund

Arena Luanda er et sted, hvor min musik er i centrum. Arena Luanda er altså et band, mig og min guitar, mit studie, ja alle steder hvor den musik jeg skriver spilles.

Arena Luanda?

Da jeg for mange år siden fik et af de første staveprogrammer til min PC, skulle det naturligvis testes på en af mine engelske tekster. Programmet fungerede således, at det bare løb teksten igennem og rettede, hvad det fandt af fejl. Under sangen havde jeg jo placeret mit gode danske navn, som maskinen så havde ændret til Arena Luanda. 


Mit borgerlige navn er Arne Lund. Jeg er født i 1948 i et dejligt lille hjørne af Danmark, Sydvestfyn. Her fik jeg som tolvårig en mandolin og har siden spillet musik.

1965 - 15

1964 - Seksten år og vildt lykkelig for det nye grej

Da jeg i 1963 hørte Beatles første gang, var jeg simpelthen nødt til at få fat i en elektrisk guitar. Sammen med vennerne John, Holger, Ib og Alex startede jeg The Sneakers.

The Sneakers


Senere kom jeg med i et andet fint fynsk rockorkester, Black Batmen. 

Begge orkestre mødes og spiller gerne de gamle sange fra dengang Verden var af lave.

Ind imellem, har jeg spillet fynsk folkemusik i gruppen Opvaavni, som var aktiv på scenen, på radio og i TV i firserne.

1984 - Opvaavni i studiet

For femten år siden opstod en revival omkring tressermusik, som gav anledning til at både The Sneakers og Black Batmen er gendannet med original besætning. Særlig Black Batmen har siden spillet et utal af koncerter.

2014 - Black Batmen til Rock med Rynker koncert på Brandts, Odense

I sommeren 2011 bad jeg Jon Kjærran om at producere en enkel sang, jeg havde lavet som hyldest til en lille ø i det sydfynske øhav, Hjortø hvor jeg bor.

Det er siden blevet til et fast samarbejde, hvor vi indspiller en lang række af mine sange. 

2012 - En af de sjældne koncerter med Arena Luanda - Jon Kjærran og Arne Lund på Dexter i Odense