Black Batmen

I tresserne var jeg så heldig, at spille en kort tid i et af de bedste fynske rockorkestre Black Batmen.

Efter en pause på 35 år, blev orkesteret gendannet i 2002 og vi spiller stadig svedige heftige rockkoncerter, hvor du kun får høre hits fra dengang Verden var af lave.

Rock med Rynker koncert på Posten i Odense november 2011

Over hele landet dannedes i midten af 60erne et utal af rockbands, som ivrigt lyttede til de engelske grupper, der blev afluret om natten på Radio Luxemburg eller spillet en times tid hver dag i Jørgen Mylius udsendelse efter skoletid.

Der blev indkøbt elektriske guitarer, forstærkere og trommer, og pludselig afholdt hver eneste lille flække pigtrådsbal, så alle de voksne rev sig i håret over det nymodens pjat. Teenagere lod håret gro og hoppede rundt til den der forfærdentlige “negermusik”.

I Fåborg fandt Black Batmen sammen i Tommy Holms fars snedkerværksted, som blev omdannet til øvelokale. Faderen, Henry, tog hurtigt tjansen som chauffør, roadmanager og impressario.

Inden længe spillede de talentfulde knægte rundt over hele Fyn og efter Fynsmesterskabet kunne hverken Jylland eller Tyskland længere føle sig sikker.

Som så mange andre bands lukkede man ned sidst i 60erne på grund af militærtjeneste, kærester og det faktum, at man var ved at blive ældre! Folk over tyve var jo både gift og havde fået børn og alt muligt.

Men så i 2002, ringede Elo Palander rundt, da han havde fået en henvendelse fra Rock med Rynker i Odense. “Vil I være med til at starte Black Batmen igen?” lød spørgsmålet. Ingen var i tvivl. Da Black Batmen i 60erne havde skiftet guitaristen Karl ud med Arne, stod man endda med 6 mand i orkestret. Efter nogle år stoppede Tommy og Elo, så orkestret i dag består af

Karl Pedersen, Niels Juhl Andersen (Tekla), Arne Lund & Benny Nielsen